Hoe houd je het werk aantrekkelijk als doorgroeien bijna niet kan?

Hoe houd je het werk aantrekkelijk als doorgroeien bijna niet kan?

28/10/2016 – Hoe houd je het werk aantrekkelijk als doorgroeien bijna niet kan?

Probleem: Veel mkb’ers kennen een platte organisatie. Wie hogerop wil, staat al snel aan het bureau van de directeur, en  die is zelden van plan om plaats te maken. Dat kan verloop in de hand werken van nét die mensen zijn die je als ondernemer liever niet ziet vertrekken. Gebrek aan perspectief maakt de organisatie ook minder aantrekkelijk voor nieuwkomers.

Oplossing: Misschien zijn er in formele zin weinig doorgroeimogelijkheden. Maar daar staat tegenover dat de open cultuur en de schaalgrootte van mkb-bedrijven medewerkers juist kunnen uitnodigen om over allerlei zaken mee te denken. Maak daar gebruik van. En benadruk hoe belangrijk het is om je in je huidige functie te ontwikkelen. Wie als projectleider steeds uitdagender opdrachten krijgt, voelt ook promotie als hij daarvoor waardering krijgt.

Denk ook eens aan horizontale mobiliteit. Verbreding biedt mensen wel degelijk nieuwe kansen om zich te ontwikkelen. Een oplossing in het verlengde daarvan: denk in hoofdrollen en bijrollen. Heeft u voor een ambitieuze medewerker geen nieuwe hoofdrol? Misschien zijn er dan wel mogelijkheden om iemand nieuwe neventaken (bijrollen) te geven. Ziet u voor sommige mensen geen ontwikkelmogelijkheden? Stap dan niet in de valkuil om het gesprek hierover uit de weg te gaan, maar meld dit ook.

About the Author

Nan Straathof administrator

Leave a Reply